Преди няколко години Ричард Асаре-Джой решава, че моментът е подходящ да

...
Преди няколко години Ричард Асаре-Джой решава, че моментът е подходящ да
Коментари Харесай

Как ядрен бункер от Студената война се превръща в уютна семейна къща

Преди няколко години Ричард Асаре-Джой взема решение, че моментът е подобаващ да напусне Сидкап, Кент, да събере цялото семейство и да се реалокират в Съмърсет за цялостна смяна на метода на живот.

Въпреки че търси напълно нормално фамилно жилище, Ричард се натъква на мечтания имот - преустроен  бункер от Студената война, трансфорат в просторна еко къща с пет спални. 

Преди да се трансформира в бункер, на мястото се е помещавал център на Кралския бдителен корпус (ROC), употребен за следене на немски самолети по време на Втората международна война. Построен през 1963 година, щабът на ROC в Саутууд е единствено една от 29-те станции, където доброволци живеят дълги години, тествайки способността на мястото да устои на нуклеарна опасност.
 Снимка 614943
Източник: Stiltz Lifts.

Станциите, издигнати с бетонни стени с дебелина над метър, са представлявали големи пространства със спални, столови, генератори, пространства за пречистване на въздуха и обеззаразяване. След като е преустроен, бункерът разполага със зашеметяващите 743 квадратни метра жилищна повърхност на четири етажа, в това число пет спални, три приемни и огромна фитнес зала.
 Снимка 614940
Източник: Stiltz Lifts.

Асаре-Джойс се снабдяват с бункера за сумата от 700 хиляди английски лири. Сега Ричард живее в преустроения си дом дружно със брачната половинка си Елизабет, двете им деца Карл и Таня, както и майката на Елизабет - Пам.
 Снимка 614939
Източник: Stiltz Lifts.

" В бункера към момента има остарели генератори и съоръжение и това не е променено. Пам живее на първия етаж със лична кухня, всекидневна и спалня, а ние заемаме горните етажи. Всички дружно се събираме на втория етаж, с цел да се храним дружно ", споделя главата на фамилията. 
 Снимка 614941
Източник: Stiltz Lifts.
 Снимка 614942
Източник: Stiltz Lifts.

Всички са щастливи от избора си на парцел и се усещат предпазени, че живеят на място, което биха могли да употребяват и по предопределение, в случай че се случи нещо и стартира война, въпреки кадърен за задачата да е единствено подземният им етаж, както означават от Metro.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР